15 JANUARI 2019 DOOR BAS

Een gevoelige hoofdhuid?

Gezond en stralend haar begint met een goed verzorgde hoofdhuid. Maar toch hebben veel mensen last van een gevoelige hoofdhuid. Het is juist dan belangrijk om goede producten te gebruiken die de hoofdhuid optimaal verzorgen. Wij geven jou tips en laten wij jou onze favorieten producten zien die bij dit probleem passen. Lees snel verder!

 
 

 

gevoelige_hoofdhuid_1

Een droge en gevoelige hoofdhuid is een van de meest voorkomende hoofdhuid problemen en vaak het gevolg van een te agressieve shampoo, veel stress, te veel borstelen van het haar of een tekort aan belangrijke voedingsstoffen. Ook wanneer iemand veel tijd doorbrengt in droge, warme ruimtes kan dat een negatief effect hebben op de hoofdhuid. Over het algemeen uit dit zich in jeuk, hoofdroos en haar dat snel vet wordt. Hoofdroos ontstaat wanneer de celdeling van de hoofdhuid te snel gaat. Op die manier ontstaan er meer dode huidcellen, deze blijven vervolgens op de hoofdhuid liggen en creëren op die manier hoofdroos. Dit kan ook op zijn beurt weer jeuk en irritatie veroorzaken. Vet haar ontstaat wanneer er te veel talg op de hoofdhuid of in de haarzakjes aanwezig is.

gevoelige_hoofdhuid_2

Onze eerste tip is een goede shampoo Vaak komt een gevoelige hoofdhuid door het gebruik van een shampoo die te agressief is voor hoofdhuid en haar. In dit geval is het verstandig om voor een milde shampoo te kiezen. Vaak bevatten shampoos sulfaten. Deze drogen de hoofdhuid uit waardoor deze kan gaan jeuken. Wij adviseren
Kerastase Specifique Bain Riche Dermo Calm is een milde reiniger voor de gevoelige hoofdhuid gecombineerd met droog haar. Herstelt het natuurlijke evenwicht van de hoofdhuid. Of. Kerastase Specifique Bain Vital Dermo Calm is een milde reiniger voor de gevoelige hoofdhuid gecombineerd met normaal haar met een enigszins vette hoofdhuid. Herstelt het natuurlijke evenwicht van de hoofdhuid. Kalmeert en ontspant de hoofdhuid, het haar wordt glanzend, zacht en soepel.

 

 

Een tweede tip om een gevoelige hoofdhuid te voorkomen is om zachter met je haar om te gaan. Trek zo min mogelijk aan het haar tijdens het borstelen en borstel het haar alleen wanneer het droog is. Zorg dat je hiervoor een goede borstel gebruikt die het haar voorzichtig borstelt, zoals bijvoorbeeld een Tangle Teezer Maak ook geen extreem strakke staart en gebruik geen strakke elastiekjes, maar een Invisibobble Ook is het verstandig om een stylingsproduct niet op de hoofdhuid aan te brengen. Op die manier zal de hoofdhuid namelijk sneller irriteren en verstoppen, waardoor het haar snel vet wordt.

gevoelige_hoofdhuid_3
gevoelige_hoofdhuid_4

En als allerlaatste tip, masseer je hoofdhuid af en toe eens om de bloedsomloop te stimuleren. Dit is niet alleen goed voor de hoofdhuid maar ook nog eens heel fijn!

Heb jij nog vragen? Stel ze dan gerust aan onze kapsters. Zij kunnen jou altijd helpen en geven deskundig advies.